Tarieven

Tarieven dieet- en voedingsadvisering 2022
Consulten van MijnVoedingscoach krijg je vergoed via je zorgverzekeraar. Ook in 2022! Houd wel rekening met je ‘eigen risico’.  Als het eigen risico nog niet is verbruikt, betaal je vanuit de basisverzekering eerst het intakeconsult en 3 vervolgconsulten. Is het eigen risico wel al verbruikt, dan merk je er niks van en kun je een intakeconsult en 3 vervolgconsulten bij me komen. En misschien wel meer, als je een aanvullende verzekering hebt waarbij dieetadvisering extra wordt vergoed.

Zie: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/dieetadvies#vergoedingen

Voor de consulten hanteren we de landelijke norm gesteld vanuit de verzekeringen. Die kunnen met verwijzing van de huisarts of specialist rechtstreeks door ons gedeclareerd worden. Zonder verwijzing ontvang je een factuur, die je eventueel zelf kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Tarieven per 1 april 2022:

Intakeconsult 
60 min. incl. uitgebreid advies:  € 105,00 (per april 2022)

Sportvoedingsadvies
Intakeconsult  incl. advies en berekening voedingsstoffen: € 140,00 (per april 2022)

Vervolg (of -coachings)consult
20-30 min: € 35,00

Telefonisch consult
Tot 15 min: € 17,50. Vanaf 15 min: 35,00.

Online advies
€ 70,00 (voedingsadvies) / € 105,00 (sportvoedingsadvies). Je ontvangt een vragenlijst en aan de hand daarvan wordt een persoonlijk advies opgesteld. Wil je naast het advies ook online begeleid worden, dan kan dat voor € 70,00 per maand. We hebben dan veelvuldig contact en je wordt gecoacht. Vraag naar de mogelijkheden.

Cadeaubon: Een origineel en gezond cadeau: een bon van MijnVoedingscoach, geheel op maat verkrijgbaar. Zo’n cadeaubon kan er bijvoorbeeld zo uitzien: cadeaubon-mijnvoedingscoach.

Extra informatie zorgverzekeraar:
Dieetadvisering wordt in 2022 vergoed vanuit de basisverzekering: 3 uur. Dit is 1 intakeconsult en 3 vervolgconsulten. Bij een sportvoedingsconsult is dat 1 intakeconsult en 2 vervolgconsulten, vanwege de langere uitwerkingstijd van de berekeningen van het sportvoedingsadvies.

Sommige zorgverzekeraars vragen om een verwijzing van de (huis)arts. Check dat even bij jouw zorgverzekeraar.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, zodat er rechtstreeks kan worden gedeclareerd. Houd er rekening mee dat de vergoeding wel op het eigen risico wordt ingehouden.

Het eigen risico voor 2022 is €385. Veel aanvullende verzekeringen vullen de dieetadvisering uit de basisverzekering aan met meer te vergoeden uren. Kijk daarvoor in de polis van je eigen verzekering. Kosten uit de aanvullende verzekering worden niet ingehouden op het eigen risico.

Let op:
Indien bij verhindering de afspraak niet tenminste 24 uur van te voren wordt afgezegd, kan de gereserveerde tijd in rekening worden gebracht.

Vragen? Neem even contact op